Очищені гриби дрібно нарізати на ті шматочки, які ви хочете бачити в соусі.
Цибулю порізати кубиками. На соняшниковій олії обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Потім приєднати до неї шампіньйони і смажити під кришкою поки волога не випарується.
На іншій сковороді потрібно розтопити маргарин і вмішати туди ложку борошна, щоб не було грудочок. Якщо є бажання зробити соус кремового кольору - потрібно спочатку обсмажити муку (на сухій сковороді), а потім додати туди маргарин, для того щоб соус був менш густим, обмежтеся чайною ложкою борошна.
Далі необхідно влити вершки і ретельно перемішати. Соус слід готувати на повільному вогні, постійно помішуючи і не доводячи до кипіння.
Туди додати обсмажені з цибулею гриби і помішувати соус ще протягом 3 хвилин, якщо він здається вам занадто густим - розбавите молоком і поварити ще декілька хвилин.
Перелити в соусник і подавати теплим.
Завантажити презентацію — Презентація компанії Імперія жирів.pdf (3699 kb)