преса

Маргарин – це корисно, чи необхідно?

11 травня 2014

 Думка про те, що жир тільки шкідливий, явно перебільшена. Насправді багато жирів  не просто додають їжі приємний смак, але і є компонентом здорового харчування. Наприклад, рослинні жири служать важливим джерелом енергії і будівельним матеріалом для клітин Вашого організму. Більш того, рослинні жири сприяють покращенню роботи серця.

Вас не повинно дивувати те, що ви відчуваєте природний потяг до жирних продуктів, адже тисячі років жири неодмінно входили в раціон наших предків. Горіхи і зерна, що містять велику кількість рослинних жирів, були для них приємним на смак джерелом енергії, забезпечували необхідними мікроелементами. Рослинні жири – це енергія для організму, а не маса тіла. 

Чим же насправді є для нас рослинні жири? Відповідь на це питання, ми отримали у  головного технолога ТМ «Маselko» Нелі Хомичук.

– Пані Неля, на скільки Ви можете погодитись з ідеєю виключення жирів з щоденного раціону?

– Насправді більш шкідливим для нашого організму є відсутність жирів. Мова йде про жирні кислоти, які входять до складу продукту. В природі їх буває два види – насичені і ненасичені. Насичені жирні кислоти містяться, в основному, в тваринних жирах, ненасичені – в жирах рослинного походження. Ненасичені легко засвоюються організмом і не дають відкладень на стінках судин і, якщо організм позбавити таких кислот, сповільниться його розвиток в цілому, почнуться проблеми зі здоров'ям. Саме тому дієтологи рекомендують щодня вживати в їжу не менше 15 г. рослинних жирів.

– А що Ви скажете стосовно синтетичного походження маргаринів?

– Давайте пошукаємо відповідь на прикладі борщу: кожна господиня, готуючи його, використовує лише натуральні компоненти. Під час приготування вони піддаються неймовірній обробці. І хіба готовий борщ – це синтетичний продукт? Схоже виготовляється маргарин TM „Маselko”. До його складу входять натуральні харчові інгредієнти, зокрема рослинні олії, які проходять обробку (нетермічну, як у випадку з борщем!), тим більше не втрачаючи свою натуральність. А говорити сьогодні про шкідливість маргаринів однаково, що говорити про шкідливість соняшників. Адже саме з соняшникової олії ми виготовляємо маргарини ТМ «Мaselko».

– Добре, маргарин ТМ «Маselko» – це натуральний продукт, але завдяки яким перевагам він конкурує з вершковим маслом?

– Ми ніколи не ставили за мету конкурувати з вершковим маслом чи спредом, і не переконували нашого споживача відмовитись від них на користь нашого маргарину. Маselko – це повноцінний продукт, який ми створюємо за особливими рецептами, рекомендаціями медиків та дієтологів, з додаванням компонентів в максимально корисних для людини пропорціях, що задовольнять найвибагливіших споживачів. Наприклад, для людей, стурбованих зайвою вагою, ми пропонуємо маргарин „Ніжний” із жирністю лише 25%, у „Бутербродний” додаємо морську сіль, щоб компенсувати нестачу йоду в організмі, „Фірмовий” виготовляється за особливим рецептом з витонченим смаком свіжих вершків, що робить його незамінним для гарнірів та приготування кремів, „Європейський”, завдяки високій жирності, – універсальний на кухні, особливо він хороший для смаження, так як дозволяє готувати при вищій температурі без підгоряння, диму та бризок, утворюючи хрустку скоринку. Для того, щоб маргарини ТМ «Maselko» були ще корисніші ми збагачуємо їх вітамінами та мікроелементами, від яких залежить наше самопочуття та нормальне функціонування організму в цілому. Отже, суттєвих переваг багато, зокрема:

– «Maselko» легко намащується на хліб навіть з холодильника;

– як і олія, завдяки вмісту природних антиоксидантів маргарин має довший термін зберігання;

– маргарин ТМ «Maselko» значно дешевший від коров’ячого масла та спредів.      

– Але, погодьтеся, раніше люди не знали про холестерин і були здорові, а зараз хворіють куди частіше. Чому?

– Насправді хвороби в основному від стресів, яких стало в рази більше. Наші бабусі та дідусі вживали багато рослинної їжі, зокрема лляну та ріпакову олію, яку виготовляли самі. Вони не страждали від поганої питної води, вихлопних газів, постійних стресів, надлишку тваринної їжі в раціоні – тому і були здоровішими від нас. І зараз більшість українців особливо не переймаються тим, що їдять. Але що в результаті? В Європі більшість населення давно перейшла на маргарини. Там люди живуть на десять-п'ятнадцять років довше, ніж ми. Давайте подивимось, наприклад, на Польщу – країну, з якою в України дуже багато спільного. Там переворот у свідомості населення відбувся давно. Років 25 тому 80% людей віддавало перевагу маслу над маргарином, зараз все з точністю до навпаки. Любителів вершкового масла залишилося 20%, інші перейшли на корисний м'який маргарин. Врахуйте, що, на відміну від України, в Польщі виготовлялось і виготовляється натуральне масло без будь-яких добавок, без обману. Проте, поляки зробили усвідомлений вибір.

– А чи є протипоказання вживання маргарину?

– Давайте згадаємо продукти, які потрібно виключити під час посту – продукти тваринного походження: м'ясо, коров’яче масло, молоко. Натомість, дозволеними до вживання є лише продукти рослинного походження, одним із яких і є маргарин ТМ «Мaselko». 

        Як технолог зазначу, що наш продукт рекомендований навіть в тих випадках, коли з деяких причин людині протипоказане вершкове масло, а, як господиня, запевняю Вас: Маselko – це універсальний продукт для кухні. Я застосовую його не тільки для звичних бутербродів, а й для заправки перших і других страв, обсмажування м’яса, картоплі та овочів, не говорячи вже про випічку. Багато жінок погодяться зі мною, що на маргарині тісто виходить значно краще, ніж на маслі. А в умовах нинішньої ситуації в державі – це ще й економія! І не потрібно забувати про те, що він пісний...

– ... маргарин пісний?

– Авжеж! Маргарини ТМ «Maselko» виготовляються ВИКЛЮЧНО на  рослинній основі. І, враховуючи сьогоднішнє відношення до посту, не просто, як релігійного поняття, а як можливості розвантажити організм та укріпити здоров’я – наш продукт саме те, що треба!

Презентація компанії

Завантажити презентацію — Презентація компанії Імперія жирів.pdf (3699 kb)