Краса та здоров'я

Важливо не помилитись у виборі

4 квітня 2013

Сьогоднішній асортимент маргарину настільки ж різноманітний, як і, наприклад, звичного нам морозива: високожирний, з пониженим вмістом калорій, підсолений, з додаванням коров’ячого молока тощо. Виробниками продукту розроблено ціле покоління маргарину, щоб допомогти споживачам зменшити вживання жирів, знизити рівень холестерину. Адже головною особливістю продукту, до якої ми вже звикли, є те, що маргарин виготовлений на основі рослинних олій.
 
Як свідчить статистика найчастіше маргарин використовується як спред (у 75-ти відсотків випадків). Проте, 25 відсотків – це приготування їжі та випічка. Саме при використанні продукту на кухні необхідно пам’ятати, що вміст жирів у різних продуктах також різний, що може вплинути на результати рецепту. Щоб вибрати правильний маргарин для різних застосувань, важливо розуміти відмінності між його видами.
 
Маргарин чудово підходить для будь-яких кулінарних рецептів (як смаження, так і випічки), де передбачається вершкове масло. Проте, варто бути обережними при використанні продуктів, на яких є маркування «легкий», «ніжний», «дієтичний», «з пониженим вмістом жирів» тощо. В такому випадку необхідно перевірити вміст жиру у продукті. Більшість виробників, як правило,  розміщують таке маркування на кришечці:
- 60% і більше. Продукт може застосовуватись практично для будь-яких рецептів, де передбачається використання маргарину чи масла. 
- 50-59%. Продукт чудово підходить для випічки, намазування на хліб та як смакова добавка для більшості страв.
- 49 і менше. Такі продукти розробляються переважно для приготування бутербродів, як смакова добавка й не використовуються для смаження чи випічки.

При виборі маргарину для смаження чи випічки пам’ятайте наступне правило: що більший відсоток зазначений на пакуванні, тим більший вміст жиру в продукті. І хоча жири додають у калоріях, вони покращують текстуру тіста, забезпечують рум'яну, хрустку скоринку при смаженні.
 

Презентація компанії

Завантажити презентацію — Презентація компанії Імперія жирів.pdf (3699 kb)